galopp

2010-11-28 / 16:51:40
vad blir galopp + djupsnö? jo en helt underbar ridtur!

startade dagen med utsläpp i stallet med Linnéa sedan tog vi en ridtur på drygt 1 mil, galopperade massor och Callie va super duktigt och höll en lugn och stadig galopp =) är fortfarnade lite älg varning då hon gärna drara upp huvudet men hon sänker ´mer och mer duktiga tjejen.
Kanon med en farthållare framför (Linnéa och Bojsan) så man inte bara ökar och ökar =)
Underbar start på dagen!


nu har vi målat första omgången i köket =) har målat vägg och karln min (ooops de va ju inte meningen! eller;)? )



nej nu ska jag mysa med världens sötaste! innan det är dags för nästa omgång av målning och sedan avslutas kvällen med en film och lite familjemys i soffan.

I morgon ska vi till BVC, under hur stor Elina har blivit nu =) spännande! 1 månad sen förra kollen, då va hon 58,5 cm lång och vägde 5130 gram





Dessa har jag beställt idag, nu är det slut fruset om fötterna när jag rider! =)





ha det toppen!

förkylning

2010-11-26 / 10:31:43
våran lilla prinsessa har åkt på en förkylning =( men bra söt är hon när hon nyser och sen kommer ett jätte smile =)
Vill ha närkontakt hela tiden och är lite seg idag, men de kan man ju inte påstå om gårdagen, Skratta och jollrade hela tiden. Hon tycker de är super kul att vara i gåstolen, har dock bara lärt sig backa i den och blir förbannad när hon har backat in i något och inte kommer längre hihi.






Ska nu göra oss klar för att bege oss till bästa syster <3

i eftermiddag ska jag, Tony och Elina åka och köpa diskho, bänkskiva mm sen kör vi! ska försöka hinna såmycket som möjligt i helgen. men får se hur tiden och orken räcker nu när Elina är lite sjuk..



Drömde i natt att jag va ute och galoppera på min skönhet. Jäklar va jag längtar efter henne just nu! Hoppas ovädret lugnar sig snart så vi kan ta en sväng i skogen =)




Jag är verkligen lycklig!

Ha en toppen fredag!

ny dag nya tag

2010-11-25 / 09:52:22


Jag måste bara säga att jag är så grymt glad att jag har turen att ha Linnéa i mitt liv! Trotts mitt dåliga humör igår så fick hon mig på strålande humör. Vi förstår varandra!
Så efter det vet jag att medryttare lägger jag på hyllan, nu kör jag och Linnéa =) Ska rida så det ryker! Elina bllir ju bara bättre och bättre på att ta flaskan =) sen har jag toppen föräldrar som ställer upp som barnvakt ibalnd så jag kan rida när det är ljust =)



På lördag är det dop för sötaste Wilma <3 undra bara va man ska ha på sig? .... ... som tur är har vi svarta sopsäckar, bara att klippa hål i för armar och huvud och sätta i ett skärp i  idjan så är man ju med i modet ;) svart blankt matrial.... hihi nej då nått ska jag nog komma på. annars får jag väl köpa nå i morgon på stan.



nej nu ska jag klä på mig och bege mej ut på prommis! Härliga dag!



Den här dagen kommer bli kanon de har jag bestämt mig för =)

Tröttsamt men beslut fattat

2010-11-24 / 11:49:04



Det här med medryttare är bra tröttsamt. Men eftersom jag och min älskling inte håller på i någon elitnivå eller likande har jag nu bestämmt mig för sköta ridningen själv och se hur de går. Så grymt less nu.



Älskade Calibera! De här grejer du och jag =)

tröttmössa, senil hjärna

2010-11-19 / 11:30:37
sovit som en kratta i natt... lillfia har vaknat varannan till var 3e timme hela natten så idag är jag seg som kolaoch va jag senil innan? gahhhh nu kommer jag knappt ihåg mig själv. Disken har jag lagt i kylen, en blöja i tvättmaskinen, mobilen har jag hunnit slarva bort och sedan hittat några ggr. Bäst att katterna håller sig undan så jag inte hänger upp dom på galje eller råker stoppa ner dom i en byrålåda. hua håll er undan senil småbarns mamma är i farten!


över till nå roligare, igår vände sig Elina från rygg till mage! 2 stolta föräldrar satt som 2 fån och tittade på. Ingen tv eller film i världen är bättre än att se sin egen dotter  utvecklas, skratta, le och må bra <3


nej nu ska vi jaga dammråttor och göra fint sen ska jag få håret fixat. nice nice! sedan ikväll blire idol, jag håller på Minnah och Jay.


ha en toppen helg

Krossat

2010-11-19 / 11:10:31
I går träffade jag en vän som står mig varmt om hjärtat. En sårad vän med ett krossat hjärta. Det gör ont att se när dom man tycker om mår dåligt. Och jag vet som många andra hur ont det gör att få hjärtat krossat... inget man önskar andra.
Sedan kan man få benen sparkade under sig och få ett platt fall. Men i nästan alla lägen kommer man upp på sina ben igen, och oftast starkare än innan. Men saker och ting kan skötas på bra och dåliga sätt....

DET SOM INTE STJÄLPER STÄRKER. Visst man tror inte det när man hör det men sedan när tiden har läkt såren lite så inser man att det faktiskt är så. Men alla sår läks inte helt men man går vidare än då.


STYRKE KRAMAR!


Som vän vill man finnas där för sina vänner när dom behöver än, inte för att man förväntar sig att få tillbaka utan för att man själv vill. Man vill ställa upp för dom man håller varmt om hjärtat!

farsdag

2010-11-14 / 12:12:30
idag är det farsdag =)

så nu ska jag och lillfisen ut och gå sen ska Elina, Tony och jag åka och fika hos Tonys föräldrar och sedan hem ochäta middag hos mina. Mys dag!


Är mycket piggare idag så i veckan blir det till att rida, tycker grymt synd om min fina polle..... men kan ju inte hjälpa att jag har varit sjuk. Men nu så! Frisk, pigg och kry och nu får jag träna för sprialen oxå tänk att jag faktiskt har lyssnat för en gångs skull hihi men no more bakslag. Bra engelska va? hihi


nej ha en trevlig söndag nu ska vi ut i friska luften

lite rust bilder

2010-11-13 / 18:06:26

 
Vardagsrummet FÖRE rust, sprickor i golv och trasiga tapeter med miljoner hål i väggarna. puha jobb jobb




Vardagsrummet EFTER rust =) Jag min nöt glömde såklart ta bild innan vi stälde in möblerna men fint blev det =)
Nytt golv, bredspacklade väggar som sedan är målade samt måla tak.



nej nu åter till verkligenheten

mer kommer sen!

Hörs

back on track

2010-11-13 / 17:45:06
japp nu är jag väl snart back on track igen efter möjlkstockning.. så segt 39 graders feber gör inte mej till en energiknippe direkt. Men de är första gången som jag klarar av att hålla mig på benen med denna temp och de bör väl vara modersinstinkten som gör att de går. Hur som helst så är jag av med febern nu =) Har nyss varit ute på prommis med Elina och Sofie, ÄLSKAR verkligen att vara ute!


Ikväll blir det en lugn och mysig kväll med vinbärsgrannarna ;) hihi bra skoj att ha vänner så nära! Går typ att kasta en sten till varandra, eller ja inte riktigt då men bra nära är det. Till Sara och Emil tar det ½ minut att gå och till Peppe och Sofie 1½ minut typ. När och bra nu när vi alla är hemma, 2 mamma lediga och en i väntan på bebis sen rullar alla vagnarna tillsammans =)

Ska skutta i väg snart och vara åskådare när Sara är frisör =) Undra va jag ska göra med håret nästa gång? humm skoj ju att fixa lite =)



Min/våran ögonsten!
Känns som igår som vi fick ett positivt graviditetstest men samtidigt känns det som hon alltid har funnits i våra liv. Går inte att tänka hur det var innan. Tyckte man att man hade mycket att göra då så va de ingenting om man jämför men de är helt klart de bästa vi har gjort. Kan inte säga annat är KÄRLEK!




Ha en trevlig kväll!

spiral

2010-11-11 / 12:19:25
Japp nu är spiralen på plats. Vill inte ge Elina ett syskon så snabbt och eftersom jag verkar ha VÄLDIGT lätt frö att bli gravid så känns spiralen som en bra metod. Inga piller att glömma bort eller så och sitter i 5 år och samma dag som man tar ut den kan man bli gravid. Låter kanon så får se om jag kan ha den, upp till bevis =)


Undra varför folk säger saker men ändå inte menar det? inte för att jag bryr mig speciellt mycket hade inga andra förväntningar så. Men ändå är det inte bättre att inge säga alls?



Nu är datum för dop bokat =)



dags att byta om om för att åka ner på stan en sväng med Sofie och hennes fina mage, snart kommer deras fina bebis <3

ha en härlig vinterdag!

Hår

2010-11-03 / 12:50:40

En före bild. (svarthårig)




Efter blekningen. GRÄSLIGT!



I med den röda färgen! först i Hårbotten sen i hela överhåret.


Färdig =) ¨




får se vad vi hittar på med mitt hår nästa gång =)
Dock är ju detta några veckor sedan men de har inte gått att lägga upp bilderna..

Tusen tack duktiga Sara för din idé med färg och ditt jobb med att färga det :)

Nej nu ska jag skutta i väg.
I eftermiddag ommer Jenny och Viggo på besök! =)

Ha de toppen!

gårdagen... medryttare?

2010-11-03 / 12:07:27
I går va mamma, pappa och syster min här.
Mamma och pappa var barnvakt medan syster min va min chafför. Åkte Till HC för att kolla höften, åkte där ifrån till röntgen. INGA FRAKTURER =) så skönt men de visste jag typ redan men mamma ville att jag skulle kolla ordentligt och de var väl klokt för nu vet jag ju att de är bara att röra på sig och försöka hålla igång i den mån de går så kroppen suger upp blodet som är i lårkakan och på skinkan.
Sedan blev de lunch med bästa familjen =)

efter det kom Sofie, Sara och Willma hit, bjöd på ungspannkaka och bacon sedan blev det glass, chips och choklad och film =) Så trevligt så =)


Idaghänder det inte så mycket. Ska fota lite inför en sak som jag inte ska skvallra om i förväg ;) inge speciellt men ändå.



En tjej har hört av sig, hon vill hjälpa mej med Callie. Verkar va en bra tjej har sett henne rida en annan häst i stellet som nu ör såld så hon är utan. Även om jsg vill rida och göra allt själv så kanske jag måste inse att min tid inte räcker till nu när jag har Elina. Måste ha barnvakt varje gång jag ska rida om jag inte gör det på kvällrna då när Tony är hemma men då kommer vi ju inte ses... och jag vill att hon ska gå 5-6 dagar i veckan för då mår hon som bäst men de är tufft att hinna.. och de är inge kul att lämna iväh Elina så ofta för att jag ska rida... så får se. ska träffa tjejen som se hur det känns. Kan va skönt att ha det ordnat för sig i tid för när jag börjar jobba behöver jag absolut hjälp ett par ggr i veckan iaf.

  

Min duktig tjej i sommras när vi träna löshoppning. Så himla fin! Det är så kul för hon ÄLSKAR att träna och är grymt positiv att jobba med.



Have a nice day!

nu och då

2010-11-02 / 09:44:52
Ett stort tack till snällaste Sara! Som igår hjälpt mig handla behövliga saker från affären och från apoteket till min lilla sjukling. Och Tog med min lilla sjukling i vagnen så hon fick lite frisk luft.
Sedan gjorde hon mat här och bakade här, så sällskap hea dagen samt  hjälp så jag inte behövde gå så mycket. GULD VÄRT!

Av någon anledning har jag tappat kontakten men vissa gamla vänner (väldigt tråkigt) men samtidigt funnit några nya (helt underbara), kan tännka mig att det beror på att man inte är ute och festar som förr då är man lite tråkig. Men jag har valt denna väg i mitt liv tillsammans med Tony och jag ångrara inte en sekund av det. Elina är min/våran ögonsten. Så de vänner som finns kvar och uppskattar mej ändå, trotts att man har lite tid ibland (inte så konstigt när man fått barn för 3 månader sen samt rustar radhus) det är riktiga vänner.

 Livets skola, där lär man sig massor! Båda bra och dåliga saker men de val man gör och har gjort gör en till den man är idag.



Nej skutt in i duchsen nu sen kommer mammsen, pappsen och bästa syster på besök!

Vill inte trampa på någons tå, det jag vill säga att jag älskar alla som finns i mitt liv, vänner och familj det är ni som förgyller min vardag och gör livet värdefullt. <3

Ha en bra dag

Vänner =)

2010-11-01 / 13:08:02
Vilken tur att man har så fina vänner runt omkring=)

Igår efter avåkningen bjöd Linnéa på max! Toppen medicin mot smärta =)

Idag har bästa Sara tagit med Elina på en promenad till affären för att handla åt mig och se till att Elina får lite frisk luft. Grym tjej!

Sedan ska jag umgås med Sara och Willma och förhoppningsvis även Sofie =) Är ju ensam i 2 veckor så då är de skönt med sällskap av fina vänner !


Ha en trevlig dag!

pain

2010-11-01 / 13:04:12
säger och det SMÄRTA!
åkte av Bojsan igår, trodde in i det sista att jag skulle få ordning på det men när jga stäckte mej efter tyglarna som hade farit ur ena handen kom ännu ett till bocksprång och jag for av som en liten vante. Jäklar vilken kraft de är i den pollen alltså! landade på vänster sida så vänster skuldra och höft tog smällen. De värst var innnan man fick tillbaka luften, Även om man vet att man ska lugna sig och försöka ta djupa andetag så när den situationen kommer hyperventilerar man bara, delas av smärta delas för att jag trodde att jag hade punkterad lungorna så de va otäcklt men sen kom luften tillbaka och jag hoppas upp igen och slutförde passet och sedan tog jag en sväng med min men när jag kom hem kom allt i kapp och det innebar - SMÄRTA
Idag väker de från höften ända upp till skallen.

Har ringt kiropraktor då höften såg lite sne ut, fick lite skäll (har gått hos han förr), tydligen så tar det 6 månader innan allt har gått tillbaka helt vilket gör att det är inte alls så bra att få kraftiga smällar mot bäcknet/höften. Ska få komma så fort ett blir ett återbud så inte de blir så stor skada.

Men det är kul att rida, Bojsan har så grymt härlig galopp! Så fin häst, vilket jobb Linnéa har gjort med henne. Hon kunde inte ens trava när hon kom hem till oss. Och nu wao vilken pinglan hon har blivit =)

Även min polla har blivit väldigt fin! GAloppen kommer tillbaka mer och mer sååå kul =) Men man måste verkligen sitta bra och göra rätt för det är ju inte hennes lättaste gångart. Men kul är det =)

Fick även beröm igår för att jag har fått så fin sitts, trotts värken så¨blev man 2 meter längre ;) Klart man blir stolt och glad!




Adios!