bom

2012-04-25 / 20:07:54
Följde med Frida på tävling i söndags, dom va så duktiga! En rivning men de gjorde inget.
Men när vi lasta i och ur så blev jag så förtjust i hur bommarna funkade i transporten, så enkelt och smidigt men SÄKERT så sådan anordning vill jag oxå ha =) Har bett Tony om hjälp och det va inga problem =) och eftersom jag är lite ivrig och har dåligt tålamod när det gäller vissa saker så skulle jag vilja dom nya bommarna till i morgon när jag ska åka och träna hihi men den som väntar på nå gott ;)

Japp imorgon är det torsdag HOPPTRÄNING hoppas den inte blir inställd igen... ska rida Bojsan innan tänkte jag så båda brudarna får hoppa =)
Sedan blir lastträning av B i morgon har lite små planer inom mig men som jag inte delar med mig av innan jag har parat ihop mig med bästa Linnéa.
Men snart så ska vi ut och åka =)dags att göra mig redo för natt 3 av 3, men i natt jobbar jag extra så nästa lön blir trevlig =) Ska nog köpa ett nytt träns till min älskade Callie då, Vill ha ett brunt till både kimberly samt de tredelade. Men har inte hittat nå som jag vill ha än men ska kika lite. TIPS?


Sedan funderar jag om någon har nå tips på hur man kan förbättra galoppen så hon inte kantar, blir så högrest och springer???
Vill att en stadig, lugn och rund galopp.... Men tror vi är en bra bit på väg..  Kanske kan få någon som fotar någon gång eller filmar så jag kan se hur det ser ut och ev dela med mig. =)


Ha en trevlig kväll!

graman....

2012-04-20 / 22:18:06
Igår va det ingen hoppträning då tränaren va sjuk =( 5 veckan som jag av olika orsaker ej har kunna åkt på träningarna =( men har ju kört hemma på banan istället =)
Igår red jag för Frida tanken va hoppträning med volter och vägar men Callie va HEEET och bara plöjde med mig så vi börja med mjukgörande övningar men hon ville inte riktig, det gick att rida ihop henne bitvis men sedan drog hon i väg lite igen och i galoppen gahhhh lyssna hon inte ett smack! så jag bad Frida hoppa upp för jag fundera om jag gjorde nå fel...
Vi satte på en "gummisnodd" men den uppsakttades verkligen inte, Callie blev riktigt sur och la i racer backen hihi så plocka av den och satte på gramantygel istället, först blev hon lite sur men sedan accepterade hon den och blev riktigt fin i skritt och trav, sedan satt jag upp va först lite svårt med gramanen men sedan hittade jag "min teknik" för att inte röra den nå speciellt utan bara försöka jobba med dom vanliga och ha lite lätt stöd i gramanen, woho va snygg hon blev och vilken trav hon fick!!!
Sedan plocka vi av den och jag utan gramanen och hon gick lika snyggt! =) Välbehövligt med gymnastiken för hon blev super mjuk igen =)
Jag sa i från om hoppningen och ville lägga energin och kraften på att få till det med markarbetet. (brukar funka bra i vanliga fall)
Det va super kul och ska rida med den mist 1 gång i veckan då jag vill hitta denna form även i galoppen.... det är lite svårt har liksom kommit till en "spärr" där jag själv inte tycker att jag förbättrar galoppen.... Vill att hon söker sig ner och vill jobba med mej inte bli högrest och springig.... mycke jobb men hon visar tendenser till att söka sig i form men jag lyckas inte få till det riktigt men ska se om dessa tips och hjälper från bästa Frida ska hjälpa oss =)

många delade meningar om graman om man läser, men som med allt inom hästvärlden ALLA har åsikter och VET BÄST man få ta åt sig lite här och där och bilda en egen uppfattning för ingen kan sin häst bättre än ryttaren själv =)


Tips ang Gramantygeln från HIPPSON

Gramantygel är snällast om du sätter den i sidorna. Det är alltid klokt att vara skeptisk, men min erfarenhet är att graman kan vara ett hjälpmedel. Problemet är när den används tillsammans med en hård hand och en dålig känsla för balans.

Själv tycker jag att graman är till hjälp vid väldigt felridna hästar, speciellt för mig som inte är så stor. Jag kan ibland behöva den hjälpen för att inte slita ut mig när jag korrigeringsrider andra hästar. Tänk dig själv vilka muskler en felarbetad häst sätter och hur jobbigt det är för den att ändra sig. Då kan gramanen hjälpa den att bruka sin kropp på ett funktionellt sätt.

Titta på hur folk använder gramanen så ser du snart vilka som får hästen eftergiven och avspänd och vilka som bara drar. Den kan också hjälpa hästen att bevara formen vid inlärning, till exempel vid träning av galoppombyten.


Man ska aldrig använda saker som KAN vara skadeframkallande utan kunskap men saknar man kunskap kan man tar reda på. Läsa sig fram eller be någon som har kunskap om lite hjälp. =)
Tygeln finns dock både som rund och platt ska undersöka vad som är bäst eller om de har någon betydelse...

Mitt mål är att efter sommaren ska vi rida galopp i någorlunda stadig form =) få se hur långt vi kommer men skam den som ger sig =)

NÖJD

2012-04-18 / 21:44:48
Är så himla nöjd och stolt över hur bra allt gick med vackra Bojsan idag!
Först red jag på banan, hade hoppträning själv. Hade två enkla räcken på stora volten lodrätt så jag kunde rida på en stor volt runt hindrena som runt varje hinnder var för sig sedan kunde jag lägga in hindrena i volten. Detta funkade kanon! Hon landade i rätt galopp i stortsett varje gång! Vi hoppade i både trav och galopp, Bojsan föredrar galopp känns det som då hon rullar över VÄLDIGT lätt. Men kul som sjutton va det i dag! Inge fjanterier utan lyssna super bra men jag fick använda varje muskel jag äger efter hindrena för att fånga upp henne då hon gärna ville lägga i några extra växlar.
Sedan fick jag träna på att rama in ordentligt med ytterskänkeln för annars tyckte Bojsan att man kunde snedda mellan hindrena iaf försöka hihi go fia! Så jag har lärt mig massor och efter detta pass va båda super svettiga.

Körde lite lastträning efter ridpasset, gick MEGA SUPER DUPER BRA woho va nöjd och stolt jag är!!!!!!!!!!!!!
Gick in på ca 10 min fick äta lite sen backa vi ur lugnt och fint och gjorde om fick backa 2 ggr sedan gick hon in direkt och åt lite till såååååå duktigt, fina Bojsan!
Bjöd på morötter på rampen på vägen ut oxå så hon skulle stanna och känna att det inte alls måste gå nå fort ut, funka super bra!
Lite mallig över att ha gjort detta jobb utan att ta hjälp av så kallade lasttränare =)

Gjorde en check med Callie oxå för att se om hon gick in lika lätt som vanligt då planen va hoppträning i morgon och vi inte har åkt på 4 veckor nu, hon gick RAKT in tvekade inte en enda sekund. Min tjej <3 så himla duktig! Så i morgon kör jag hoppträning hemma i stället =) hua vilken träningsvärk jag kommer ha på fredag efter dessa pass... men de är underbart!


nej nu väntar sängen strax så jag orkar jobba i morgon

NATTI!

ang medryttaren

2012-04-15 / 21:58:28
skrev ju här om dagen att min ena medryttare har problem med Callie, men det har börja lösa sig igen =) Jag gav några tips om hur jag gör (gjorde) när det blev problem och Callie "låste" sig, vägra gå förbi saker eller gjorde fjantiga saker. Och det hjälpte =) Kul att man känner sin häst och kan lösa saker via mobilen. =)

och ja hon har varit busig, hemsk med mig men de va längesen nu, Hon har inte gjort nå sen jag blev gravid vilket är ett tag sen nu då Elina fyller 2 år om mindre än 4 månader. Hon har endats gjort nån litet skutt "glädje skutt" med mig nu. Men då har jag tagit alla dessa "fighter" med tårar, tandagnissel och irritation/rädsla och här är vi idag bästa vänner <3 och har inga problem så länge det är vi två <3

<3 Min älskade vän är nu 12 år och vi har tillbringat 4 och nästan 4 månader ihop, och många fler år hoppas jag på att vi ska få =)

önske shopping

2012-04-15 / 21:50:31
Har nu tagit modet till mig och anmält oss till våran första PAY N`JUMP woho får lite fjärillar i magen på ett härlig sätt men med lite nervöst samtidigt. Men jag vill ju prova på att tävla men vill delta på någon pay´n jump först och se hur det känns innan man ställer upp i någon tävling. Vill inte skynda för fort och allt jobb men har lagt ner går åt pipan och man får börja om och då syftar jag främst på nerverna hos min älskade vän Calibera. Hon blir så otroligt nervös i nya situationer så är bra om jag är tygg och lugn så jag inte ställer till det mer.
Har anmält oss till 70 cm, inga titt hinder så då kan vi ha fokus på att ta oss runt, 70 cm är en lämplig höjd som vi båda är säkra på då det är en uppvärmnings höjd för oss så då kan jag släppa fokus på höjden och bara rida så bra vägar jag bara kan samt rida på så galoppen håller, men hon har blivit mycket starkare i galoppen =) <men känns det tufft för henne att ta banan i galopp så tar vi den i trav det ska ju va kul och kännas bra för oss båda =) Men efter första hindret har hon garanterat rullat över i galopp självmant.

Men nu när man börjar fantisera om tävling och utrustning så finns lite saker jag vill ha... men kan ju inte köpa allt på en och samma gång... det ska ju betalas oxå och av någon anledning måste man ha mat hemma oxå... suck de är överskattat hihi nej då man får prioritera och välja vilken man börjar med.

Här är lite på min lista över vad jag vill ha:


ca 1400 kr

ca 1600 kr

 ca 800 kr

 ca 1300 kr

Det är CIRKA PRISER och finns självklart i olika prisklasser.

Men sedan ska jag även köpa en kavaj och vita ridbyxor, finns många fina modeller på kavajer, ska nog be L följa med som smakråd men de är inte dags ännu.
Sedan vill jag ha en fräsh tjockare tröja jag kan ha på typ pay ´n jump och sådant, men vill ju va hel och ren =) Plus att det är kul att få lägga lite energi till att bry sig om utseende trotts att man tränar.
Sen tycker jag att det är kul att matcha, hästen grejer ska gå i samma ton tax sadel, träns och skydd men sen ska gärna schabraket matcha mina kläder antingen mina byxor eller tröjan/jackan. Är jag fjantig? De bjuder jag på i så fall för det handlar om vad jag tycker och vill. Ingen annan måste göra som mig men jag tycker det är kul =)

Sedan ska jag köpa en hink som jag kan ha vatten i åt Callie och Bojsan när man är borta på tävlingar =) åhhhh va jag längtar! Denna vecka blir det lite lastträning samt hoppträning på torsdag för Cicci igen är 4 veckor sen nu... så ska bli skoj!

grubbel

2012-04-13 / 02:58:09

jobbar natt.... natt 2 av 2 så snart mycket snart får jag HELG om 4 timmar för att vara mer exakt =) Då blir det SOVA och sedan kommer älsklingen hem från jobbet så då går vi och hämtar våran skatt på dagis och så väntar en mys helg med familjen <3
har jobbat två helger i rad samt nätter nu i veckan så har knappt sett dom på 2 veckor så gissa om jag längtar efter denna helg =)

Men fick ett sms av min medryttare när jag åkte till jobbet... kan inte riktigt släppa det... Callie är inte som hon brukar med henne, vill inte gå fram och gör hon det så studsar hon, vill inte ha en ren gångart, går inte att rida ihop.... men jag red ett rätt tufft pass i onsdags och hade inge problem...
Men jag funderar om hon har svårt att lägga sadeln rätt... eller om hon testar henne... eller om det är nå allvarligt... det går inte att släppa det... men hon trivs ju allra bäst när det bara är vi så kanske det är de som är problemet för hon fjantar sig med alla utom mig men de är kanske inte så konstigt då det är min tös sedan snart 4 ½ år tillbaka... men jag blir orolig och fundersam.... men ska åka ut och titta på henne. Gav lite tips och ideer som jag har och brukar använda mig av för att få henne lugn och fin om det är något som gör henne stressad så skulle S höra av sig i morgon och berätta om det blev någon skillnad. Vill inte att det ska vara nå fel eller något som gör att Callie inte mår som hon ska, hon ska må toppen och ha det bästa! <3

nej time to do lite nytta igen.

Sov gott sömntutor! snart är det min tur haha =)

woho

2012-04-07 / 20:15:59
woho måste bara få skryta med hur nöjd jag är över Bojsan! Hon är så duktig! I torsdags tog det knappt 20 minuter så hade jag lastat henne och ALLA 4 hovar va I transporten och hon åt nöjt av sitt hö samt morötter inge stress eller oro, va inga större problem med att backa ut heller =)

Så stolt över denna härliga tjej så kul att jobba med henne <3

hoppgjord

2012-04-02 / 18:47:47
VILL HA =) Skulle vilja ha en hoppgjord som passar till sadeln i färgen och tror faktiskt att jag kan ha en och samma storlek till både Callie och Bojsan. Ska bara klura vilket märke det är ju endå lite pengar man lägger ut så vill inte att det ska va nå dåligt tex att den töjer sig. Men inget köp nu på direkten har så mycket "tråkiga" utgifter ändå denna månad..

nu ska jag snart göra mig redo för lite natt jobb... shit va osocial man bli av att jobba så mycket nätter. men men thats life vill ju inte att Elina ska bo på dagis och jag vill inte bo på jobbet.
HÖRS