födelsedag!

2009-02-23 / 13:13:17
Japp idag blir jag 22, ett år äldre men känner mig inge klokare för de ;)

Har varit i skolan en sväng men eftersom jag fyller år så bestämde jag att jag får göra som jag vill idag så jag åkte hem och myste med kurre och nellie istället, tänkte åka till callie snart.

Ikväll ska vi ut och äta =)

syrran ville att jag skulle svänga förbi henne, undra va hon har hittat på nu då.

på fredag blir lite förfest här sen krogen, ska bli trevligt.

och nellie kom och mötte mej så glad i dörren när jag kom hem, så underbart att se henne gå, även om de är vingligt. de får ta all den tid hon behöver för att bli bra, hon är envis och en riktig kämpe. Nu får hon vara i hela lägenheten igen och de gör henne gott de syns =)

nä nu ska jag leka lite kurragömma med bebisarna mina ;) så kul,men de glömer alltid svansen så jag vinner ;) me like!

ha en trevlig måndag, för de ska jag ha!

puss och kram ses på stan

lördag-söndag

2009-02-23 / 13:08:07
Lite helg rapport =)

Lördagen började dagen med en tenta... svår men de visar sig hur de gick sen orkar inte bry mej nu kan iaf inte göra nå åt de just nu.

sedan åkte jag ut och red med Lollo och Linda sååå mysigt! var ute säkert närmare 1½ timme, tänkte jag bara skulle skritta men de tyckte inte Callie, hon var som ett krut paket så vi ökade tempot lite för vad tjänar de till att bara bråka om tempot en hel ridtur? då är de väl mycket roligare för oss båda om man kan vara nöjd och ha kul tillsammans =) och de hade vi hon skötte sig så bra fick trava på i långa tyglar utan krav, (förutom att jag bestämde tempo) skulle kunna ha ridit hur länge som hälst de fick mej att glöma allt för en liten stund såå underbart skönt

sedan åkte jag till mamma och pappa, gjorde en tårta till söndagen då släkten skulle fira mej =)

Efter de åkte jag till Madde, vi drack vin, kikade på melodifestivalen eller vi skulle kika men vi pratade och pratade en massa, så underbart att vi har börja umgås igen! Så himla kul att vara med henne, så underbar person =)
tiden gick så fort så vips var klockan halv 1... oj oj då var de dags att gå hem och sova....

Söndagen tog en skön sovmorgon, sedan ut till stallet och gjorde iordning allt och Callie och Bojsan sedan hem till forsby, bytte om och gjorde mej klar för att firas.
Fick många presenter kändes som jag fyllde 100 år hihi
massa snygga och sköna kläder *love* underkläder, biochek, presentkort hos kiropraktor kanon de behöver jag verkligen, lite köks grejer som jag hade önskat mig bla en stor gryta =)

födelsedags festen blir på fredag, inge märkvärdigt bara en anledning till att ha fest ;)

tom...

2009-02-21 / 11:02:12

Tom och förvirrad

 le och var glad så bli alla nöjd

kan man inte bara stoppa tiden och låta den stå still så man slipper allt för en stund,

åka till en öde ö......

de är väl utsidan som räknas?

2009-02-19 / 22:45:23
Skratta le och var glad.
Då måste ju allt vara bra. !?!
I alla fall på utsidan.....

tjejkväll

2009-02-19 / 18:37:59
Nu ska jag byta om och skutta hem till Madde på tjej kväll =) Hon har ordnat en tjejkväll med alovera produkter ska bli riktigt intressant!

De gick bra ho sjykgymnasten, men Nellie avskyr verkligen att åka dit. Kan inte klandra henne, måste va läskigt.... men nu ska vi inte dit före om 2 veckor om inget händer. Håller tummar och tår!

Är nervös inför imorn.. stå och prata om uppsatsen inför massa folk, usha inte hälsosamt för 5öre!

nu ska jag kila
Ha en trevlig kväll för de ska jag =)

***

2009-02-19 / 10:23:24
Älska mig mest
när jag förtjänar det som minst
för de är då jag behöver de som MEST

onsdag

2009-02-18 / 15:34:46
Idag har Nellie tagit flera steg, inte så stablia de är lite vingligt men hon tar sig fram =)
Så skönt att de har blivit lite bättre!
Imorn 15.30 ska vi till sjukgymnasten, spännande och se vad hon/han hittar på.

Nu sitter jag och väntar på att Henrik ska komma hem så jag kan åka och pyssa i stallet.

Blev bjuden på lunch av mammsen =) alltid lika trevligt när hon hälsar på!
Har lite forsby hemlängtan mellan varven men de är väl inte så konstigt när de är så mycke otur i mitt mitt liv just nu.
Men le och va glad så orkar man mer =)

har börjat kolla på one tre hill som jag lånade av Linnéa nu förstår jag vad hon menar med att man blir fäst vid det hihi
ska nog kika lite ikväll efter plugget, som belöning ;)

snart helg.... skulle ha födelsedags klas på söndag men de får bli i forsby, vill inte ha så mycke folk här när lill tösen inte mår helt bra. Lugn och ro är viktigt när man inte mår bra och sömn är den allra bästa medicinen!

Nu ligger hon här på golvet och sover, så nöjd för att hon har fått varit i köket med mej hela dagen =)
De är kul när man kan göra någon glad med små saker!

Den 6 mars ska jag på kryssning hoppas de blir kul och utan tjaffs, men jag åker inte om Nellie inte mår bra eller nån annan för den delen de är ju över 2 veckor dit så mycke hinner hända (på gott och ont) de visar sig.

aja nu ska jag byta om så jag får åka snart, vill hem och fortsätta plugga och dona......

Nellie- Måndag

2009-02-16 / 19:04:03
JIPPI!

Nu har Nellie blivit bättre =) Hon kan sitta själv, äter, "går" på toa. Hon kan inte gå än men hon drar benen till sig när hon för flyttar sig.

Vi var hos veterinären idag på återbesök, han tyckte att hon hade blivit bättre! Vi visade en lite film när hon rör sig hemma och han tyckte de var kul att de hade gått framåt för sist han träffade henne kunde hon inte sitta eller nå överhuvudtaget.

Vi fick en tid hos sjukgymnasten på torsdag =) Så nu ska hon få hjälp med att träna upp musklerna för dom försvinner snabbt spesiellt när nerverna inte har fungerat som de ska.
Ska bli spännande och se vad dom hittar på, hoppas det går bra så min lilla Nellie blir sig själv igen. Saknar hennes bus med Kurre. Jag tror Kurre saknar henne också! De var ju ett tagsedan de brottades nu....
Bara fortsätta hålla tummarna för att de fortsätter bli bättre med Nellie =)


Imorn ska vi oponera på varandras uppsatser i skolan... läskigt!

Hoppas de blir som förr!
Dom är som gjorda för varandra=)
på spaning;)

Nellie (Lördag)

2009-02-14 / 18:50:57

Hej Hopp!

Imorse vid 04 tiden vaknade jag av att Nellie var väldigt orolig i buren så jag bäddade åt oss i inhängnaden och gick och lade mig där med henne. Men om fortsätte vara orolig ville krypa i väg... Så jag lät henne göra de för att se vad hon skulle göra, hon kröp till ett hörn och satt där. När jag kollade va hon gjorde så KISSADE hon =) lill tjejen..Sedan somnade hon och sov till 10. Då var de dags för mediciner sedan frukost. Jag tog botten på transportburen och gjorde till kattlåda då den har en kortsida där de inte är kant så hon lättare kommer in, när jag satte in lådan i inhängnaden så började hon resa på sig, bli ivrig så jag hjälpte henne till lådan och dåkissade hon igen, hon gjorde även de andra behovet. sååååå skönt! de är viktigt att hon klara av att göra sådant själv.

Sedan har hon sovit och mysit hela dagen.
 Nu är de snart dags för middagen och film med hela famlijen, (Jag, Henrik, Kurre och Nellie)

Bara fortsätta hålla tummarna för en så är hon vid gott mod =)

Ha en trevlig lördag kväll och en trevlig alla hjärtansdag

Nellie....

2009-02-13 / 15:53:49
Idag var vi hos veterinären 09.30
Ingen förbättring men heller inge sämre. Veterinären hjälpte henne att kissa. Hon är fortfarande pigg, vaken och gosig.
Vi får fortsätta medicinskbehandling. Hon fick 2 sprutor i dag sedan fortsätter vi själva hemma under helgen med tabletter. Tablettbehandling i 15 dagar. Vi ska på återbesök på måndag kl 17.00 Hoppas de har blivit lite bättre tills dess.

Tydligen var detta väldigt onvanligt på katter, mest hundar som drabbas. Fick även veta att hon inte behöver ha ramlat och slagit sig utan de är något som kan utvecklas endå. DISKBRÅCK är de hon har drabbats av och de i sin tur trycker upp i ryggmärgen och då kläms nerverna. De frivilliga rörelserna försvinner först så hon känner smärta när veterinären kollade den reflexen, de är positivt.

Eftersom vi fick ta hem henne igen och fortsätta behandla måste veterinären tro att hon kan repa sig vilket gav mig lite styrka tillbaka idag... Fasade för att få åka hem utan henne idag...
Har inte sovit mycket alls i natt, grubblad, gråtit och kollat så lilla Nellie ligger bra.

Nu har vi byggt en liten inhängnad åt henne så hon slipper buren på dagarna. Hon fick även äta och dricka så hon mumsade i sig en portion tonfiks med god aptit. Underbart att de henne njuta så av maten =)

Nu ligger Nellie och Henrik tillsammans i inhängnaden, de sover tätt ihop.Så söta så mina gobitar!
Kurre går och tittar till henne med jämna mellanrum han verkar nöjdare när hon inte är i buren.  Får lite dålig samvete när han kommer lite i skym undan nu när Nellie är så dålig. Men vi försöker gos och dona med honom oxå.
Han vill gärna vara med och hjälpa till med Nellie.

De är så skönt att ha sån underbar familj och en sån underbar bästa vän som stöttar och hjälper oss i en sån svår stund som denna. Ni är guld värda!

De är så skönt att jag har Henrik, de är så skönt att kunna hjälpas åt att ta sig genom detta. Hjälpas åt att passa upp på Nellie, vill inte att hon är själv eftersom hon ramlar och så när hon inte kan använda bakbenen.

De är bara att fortsätta hålla tummarna och önska att hon ska bli bra. Tålamod... de kan ta tid... men hon får all tid hon behöver bara hon blir bra.

Älskade Nellie....

Nellie, kurre och Henrik har en härlig gruppkram. Hoppas de blir som förr...

varför??????

2009-02-12 / 17:56:12

imorse var de en av de hemskaste morgonar jag kan tänka mej... Jag funderade vart Nellie va för hon kom inte och hejjade när vi vaknade så jag började letat efter henne. Hon kanske är instängd någonstans...

Jag gick mot kattställningen, tänkte jag skulle kolla bakom gardinen där hon brukar ligga ibland.
Men jag hann inte ända fram fören jag hörde henne gny och såg henne på govet framför kattställningen. När hon försökte komma till mig så ser jag att bakbenen ligger bakåt på golvet. HON KAN INTE STÅ.... blir rädd och tar henne försiktigt och lägger henne i sängen. Försöker hinna ikapp Henrik (min sambo) som precis gick till jobbet, ser honom inte så jag ringde istället men de tog evigheter innan han svara (2 signaler känns som evigheter i sådana lägen).
Jag ser Henrik från ballkongen så jag skriver att han måste komma upp. Tror han kom väldigt fort minns inte riktigt...
Jag ber honom ringa till veterinärerna, vi får komma in direkt.

Även nu kändes de som evigheter medan vi väntade med lilla Nellie i rummet innan någon kom och tittade på henne.
Men de kom en jätte trevlig veterinär och tittade på henne, de rönkade henne och sedan fick vi beskedet... Hon har gjort illa ryggen, Troligtvis ramlat ner från kattställningen och slagit i ryggen i fallet så två kotor hade tryckts ihop lite så att "disken" som ligger mellan kotorna (kommer inte ihåg vad de heter nu är så förvirrad) men  de hade trycks upp mot nerverna som går vid ryggraden så hon är förlamad  från höfterna och bakåt. (bakben och svans)

Vi fick veta att vi hade 3 behandlings allternativ

1. operation, men då skulle vi behöva åka till strömsholms djursjukhus. De var 60% changs att hon skulle kunna gå efter de men hon skulle inte återhämta sig helt, hon skulle förbli innekatt. Men de är många komplikationer som kan uppkomma under ett sådant ingrepp oxå....

2. Medicinskbehandling. Kortison som ska hjälpa svullnaden att lägga sig så att ev. trycket mot nerverna lättar. Inte helt säkert att de hjälper. Och anti infalmmatoriskt läkemedel för att förhindra infalmmation i hennes rygg.

3. Himlen.

Vi valde 2. så nu ligger hon i en bur i sovrummet så jag har henne under full uppsikt. Hon måste ligga still och vila.

Vi kom till veterinärerna vid halv 10, var hemma halv 11 kanske... vid 13 tiden slappnade hon av och la sig ner. De var hemskt att se henne försöka ta sig ur buren, skrek... och de går inte att förklara.... Vill bara ta ut henne, hålla om och viska att allt blir bra. Allt blir som förr bara hon vilar. Men blir det de?????

Hon har legat och vilat sedan 13 tiden nu. så skönt att hon kan slappna av. Men jag vågar inte lämna henne själv, tänk om hon blir sämre, får ont eller blir rädd när hon inte kan röra benen.

Hon har viftat lite på svansen och rört en tass jätte lite. kan de vara ett tecken???

Kurre är också orolig, han bästa vän ligger i buren... Han kommer och tittar till henne då och då.... 

VARFÖR blir de så här???? Vad har lilla Nellie gjort för att förtjänat de här? förutom att vara en underbar katt som älskar att gosa och leka. Hon har ett hjärta av guld, är de här tacken för de???

Jag är så rädd för att behöva hjälpa henne till himlen, men jag vet att mår hon inte bra så måste jag. Även om de krossar mitt hjärta. Men de skulle krossas av att se henne lida.

Just nu verkar hon vid gott mod och myser med handen när jag smeker hennes huvud.

Hon kommer bli bra, även om de kan ta tid. Hon måste bli bra, för hur ska vi klara oss utan underbara Nellie?

VARFÖR? kan inte sluta fråga, VARFÖR?

Imorn 09.30 får vi veta om de har blivit nå bättre..... minuterna känns som timmar... timmar känns som år just nu... är så tom.... förvirrad.... vill hjälpa henne.....
jag kan inge annat än hålla tummarna och önska.... Jag önskar av hela mitt hjärta att........


kan förekomma stavfel mm. med anledning av tårfyllda ögon
min älskade Nellie

Hjärtat i halsgropen...

2009-02-11 / 22:32:52

I dag var de en sådan här dag då Callie verkligen hjälper mej att sätta hjärtat i hals gropen!

Det började bra, följde med Linnéa och Bojsan (Linnéas bebis) till ridhuset, mycke stutts och gallopp upp i luften men trögt framåt men efter en stund men gott tålamod från Linnéa så tog dom sig framåt och Bojsan sänkte huvudet. Så fina ihop! Tror de kommer bli ett riktigt snyggt par när Bojsan bara kommer ur tonårsperioden.

Sedan skulle vi gå ut och gå med min lilla Callie, de började lugnt lite tittig på tomtar och troll i skogen ;) men de är ju som vanligt. Men sedan skulle bussen köra om oss bakifrån... gick mindre bra. Hon fick panik och hoppade och stuttsade åt alla håll och kanter, sedan "gallopperade" hon baklänges ut i vägen men jag vägrade släppa grimskaftet så hon drog mej (jag stdo upp) en bra bit ut på vägen. sedan fick jag henne att lugna sig. Hon blev rädd för någon lastbil sen... vet inte varför men hon är verkligen rädd för lastbilar och bussar lill tösen min... vill hjälpa henne men vet inte hur?!
Men bara av att se henne så panikslagen och rädslan för att tappa henne får en att sätta hjärtat i halsgropen...

I kväll fick jag hemlängtan så jag åkte till forsby och umgicks med familjen, syster var oxå där så vi umgicks alla 4, de va så längesen. De är så skönt att komma hem till mamma och pappa ibland.

Imorn får vi veta om vi får flytta Bojsan och Callie till valbo. VILL VILL VILL så nu ska jag snart krypa ner i sängen och hoppas... ska hålla tummar och tår.

Sov gott

kort presentation

2009-02-11 / 10:14:46
Tänkte att mitt fösta inlägg skulle bli en kort presentation av mej och mina 3 fyrbenta bebisar.

Jag läser till sjuksköterska, tar examen den 5 juni nu i år! Shit de har gått så fort! såå skönt men sååååå läskigt när jag tänker att jag ska stå på egna ben... usha då ska jag ju kunna en hel del. men förhoppningsvis kan jga mer än vad de känns som just nu..
Jag lägger mycket av min lediga tid i stallet, finns de nå bättre avkoppling? så skönt att vara där när de är mycket i huvudet.

Så om mina bebisar.

Min häst Calibera, kallar henne Callie. Jag köpte henne den 1/12-07. Vi har haft en hel del ortur med skador under vår första tid tillsammans. Just nu är de en sträckning hon har råkade ut för och som följa av den har hon fått ont i ryggen... så tråkigt! Men jag tog ut en massör som har gjort 3 behandlingar på henne. (hon hade kanske lite för många egna åsikter?!?!?!) Sedan har jag fått ordenation på dagliga promenader och stretching.  Jag hoppas att hon mår bra snart!

Sedan har jag två katter.
Kurre är den äldsta han köpte jag den 13 augusti 2006, Han är en blandras på Birma, bondkatt och en till som jag aldrig kommer ihåg *minnet bra men kort*
I höstas adopterade jag Nellie av Emma då hon skulle börja jobba i Fjällen. Hon är en blandras på norsk skogskatt och en liten ras. Dom trivs så bra ihop! Gobitarna =)

Jag skulle vilja ha en hund sen men de får vänta. De är lite trångt i lägenheten med 2 katter och en hund. I alla fall med mina två busfrön!

snart ska jag åka ut till stallet med min älskade Linnéa.
De är hennes förtjänst att jag har min underbara Callie!

Så de härblir mitt första inlägg
Ha en bra dag!

Välkommen till min nya blogg!

2009-02-08 / 20:35:47