i väntan

2012-06-29 / 21:51:36
i väntan på vår undersökning på ATG så fylls huvudet med funderingar.
... kommer hon bli bra, måste jag ta bort henne, håller hon som ridhäst... under vad de kan kosta? har ju aldrig gjort nå sådant men på torsdag nästa vecka får jag veta.... torsdag fm ska vi dit... som tur är följer snälla Emma med <3 så skönt att slippa åka själv och skönt att nån som känner mej och callie följer med i fall man får ett tråkigt besked,,,,

ATG

2012-06-26 / 19:04:44
Försökte ringa till ATG igår men då har dom fortfarande semester och väntas åter den 27e vilket är i morgon så ska slänga mig på telefonen då igen kl 08. Hoppas det är lugnt på jobbet så jag hinner prata med dem! Det går att boka via nätet oxå men skulle va skönt att bolla lite med dem och höra hur jag ska göra tills vi kommer in.
Har bestämmt mig för att jag vill ha en tid då jag inte vill gå runt och fundera och ha denna klump i magen, hellre veta än att gå runt så här.
 
Tack för era tips och peppningar! Hoppas dock det går bättre för oss... Men men man kan ju inte styra över det.
 
 
Nu har jag bara två pass kvar sen SEMESTER vilket kommer innebär lite mer pyssel i stallet, komma igång med hoppningen med fina Bojsan igen och forhoppningsvis fortsätta träna min vackra vän <3
Samt massa mys med familj och vänner =)

MUGG

2012-06-24 / 11:23:35
Hör å häpna men nu har min kära polle fått mugg oxå... Båda frambenen är drabbade (karlederna) inte super mycket men ändå.
Provar att tvätta dagligen med såpa, vet inte om det har någon betydelse vilken såpa (Gul eller grön).
Några andra tips på hur man bekämpar MUGG??
 
Men för övrigt så har det inte hänt så mycket, hon är fortfarande inte helt ok i höger fram, men nu skrittas hon och joggar lite lätt på rakt spår då hon är helt opåverkad i raktspår och börjar få enormt mer överskotts energi då Callie inte riktigt fixar att inte tränas.
Igår blev det en barbacka tur i skogen på stigar samt lite på vanliga skogsvägen, tog några travsteg men hon va super pigg och gick över i Callie style hihi så då har man två val jobba ihop henne eller driva framåt och eftersom jag inte vill jobba ihop henne så mycket när hon inte är helt ok så drrev jag lite mer framåt och då gick hon över i en KANON fin galopp, men lät henne bara ta 5 språng då jag inte vill att hon ska galoppera än men ville inte bryta driekt för jag vill ändå uppmuntra henne till den gångarten då den har varit förbjuden förr =)
Kul att hon fick så fina steg trotts att hon bara har skrittats och nu börjat joggats lite under dessa 6 veckor!
 
Men nu tror jag att vi ska ¨åka in till ATG och låta veterinären kika på henne, det tar inte 6 veckor för en lårkaka att läka. Hon kanske behöver nå anti inflammatoriskt? Jag har en klump i magen varje dag över detta då jag vet hur min vän Emma kämpade med Missy och hon var ju inte heller halt... men jag hoppas verkligen att det inte är nå allvarligt!
 
Danne sa ju att han skulle behandla minst en gång till men jag vet inte... kanske bättre med en veterinär?
ahhhhhhh får panik, vad ska jag göra?! Har mer is i magen och ge Danne en till changs då han sagt att han bör göra MINST två behandlingar? ( vi har bara gjort en), eller ringa en veterinär och få en hältutredning?
önskar någon kunde säga GÖR SÅ..... men men inte så lätt, följa magkänslan?
 
HÖRS!
 
 

sakta

2012-06-16 / 22:51:21
sakta men säkert börjar suget komma tillbaka efter att få hoppa upp i sadeln igen. Jga börjar äntligen må bättre, har dock inte stått på benen en hel dag ännu men snart så =) segt som tusan!!! två veckor har bara passerat medan jag har sovit typ men men kroppen vet ju själv vad den behöver.


just nu längtar jag efter att rida min älskade fyrbenta trogna vän CALIBERA <3 önskar hon vore helt bra så vi kunde sticka ut i skogen och bara göra som vi ville... men får bli en mysig stig eller nå istället tills hon är helt 100% bra igen.

Men jag lutar mer och mer åt att jag kommer behöva mer hjälp med att få henne bra, hoppas Danne kan komma snart! Det vore helt makalöst härligt om hon blev bra efter nästa behandling!!!!!!!!!!!!!!!!!


Va förbi ryttarstugan idag med Elina och snabbkika på sommaroutleten, mycket fint fanns det men ville inte kolla så länge då Elina inte har tålamod om hon inte får gå själv (gå själv kan innebära väldigt dyrt för mig) men hon skötte sig exemplariskt! Köpte en ryktlåda i tyg marin/röd då min i hårplast har gått sönder av förmånga smällar från hästar så ska prova den "mjuka" varjanten. Den kosta 100kr på outleten så de va ju inga pengar, tycker jag inte om den kan Elina få den att leka med.
Det som är bra är att den går att stänga, dra ihop ett tyg ovanpå som ett lock, super smart då jag hatar att få massa skit i lådan när man håller på och fixar på gången. Samt att den är smidig att slänga över axeln =)


ser fram emot att flytta över i den, men ska då göra rent ALLT som läggs över =) Roligare att hålla rent då =)

Nå annat bra tips på produkt / redskap som är bra att ha i stallet?

fundersam...

2012-06-14 / 12:35:20
Igår blev min stjärna Callie skodd, äntligen kan jag sätta igång henne efter sskadan och tappskor.. skritta igång henne och lägga in lite trav för att se hur hon blir i benet av det.

Igår efter skoningen longerade jag henne, fin  i vänster varv, lite utåtställd för hon ville kika på polarna i hagen bäkom ridbanan men såg in ut i rörelsemönstret, stelheten i rumpan va borta =)
Men i höger varv är hon fortfarande inte ok, kan inte kalla det klockrent halt, hon hoppade inte på treben heller, men rörelsemönstret är inte ok, en lättare hälta kanske man kan kalla det?
Men jag ska göra som kiropraktorn sa, skritta igång henne och trava lite så ska han komma ut igen. Eftersom de va så mycket som låg tokigt sist samt låsningarna så skulle hon behöva iaf en gång till. Så jag provar väl det och funkar inte det så måste jag ju prata med en veterinär och få henne undersökt, men då till de valet, VEM ska jag ringa?
Har inte haft med så många veterinärer att göra iaf inte för skador..... men men först kiropraktorn.

Åh de är svårt att inte fundera och grubbla över detta!!!!!!!!!!!! Minälskade häst <3 Hon brukar ju inte visa att något är fel om det inte verkligen är riktigt FEL. Men sen har ju jag lärt känna henne väl och lärt mig hur hon ser i sina rörlser så kanske att jag ser bättre nu när nå är tok än förr.

Aja jag hoppas och håller tummarna för att detta ska bli bra snart!



En mycket nöjd Callie efter ett träningspass, hoppas vi kommer tillbaka dit!
innan skadan va hon snyggare än npågonsin med muskler och hull, nu är hon sommmarbetetssnygg med lite kul mage precis som de ska va när man är på bete utan att ridas =) Lika vacker som alltid!

Jag har ju världsen sötaste Bojsan att rida oxå <3 ska ta tag i lastträningen med henne igen så fort jag blir frisk så jag har krafter igen. Samt kolla med en tränare som heter Anita om jag kan få rida för henne lite då jag tycket hon va super med mig och Bojsan på vårat ridprov.



Älskar denna vackra bild på Linnéa och Bojsan, så himla vackert par! och så himla underbara tjejer <3

regntäcke

2012-06-13 / 07:36:26
(skrev detta igår men blev visst nå knas så blev publiserat idag)
I väntan på att bli uppringd av hälsocentralen så har jag betsällt ett nytt regntäcke åt Callie då de förra blev sönderbitet i hagen. Men de är inge kul att köpa ett täcke för 600 kr och att de kanske blir sönderbitet direkt... men men måste ju ha ett täcke och nu va det lite rea så passade på. Blev ett AMIGO regntäcke 0 fyllning då jag redan har ett 100g av märket Shire som jag är super nöjd med!


Detta snygga täcke ska få hålla min dam torr i höst =)


www.stromsbergsgard.se/  har just nu kampaj på dessa täcken och lite andra på rea, super tillfälle att passa på =)


förkyld

2012-06-12 / 20:08:44
Så segt att vara förkyld, har varit det nu i 1 ½ vecka... super ont i halsen, öm i kroppen, snor i hela huvudet och allmänt trött och slut sen låter jag som en kråka när jag pratar... men men inte sjutton blir jag bra heller! har vilat, varit hemma från jobbet, hoppat över träningarna..... gah vill bli frisk nu!

Vet inte om Callie är bra än har ju missat en vecka på igångsättningen främst pga en tappsko... men i morgon ska hon skos igen =) och då tänkte jag kolla hur hon ser ut på volt och sedan skritta i gång henne igen=) Hon har ju varit avställd ca 1 vecka nu innan gick vi på dagliga prommenader från marken men vill ändå ta det lugnt när vi börjar rida igen då det handlar om ett framben med okänt skada... önskar djuren kunde berätta vad som har hänt... men de lutar ju åt halkat i hagen, sne belastning, lårkaka, låsningar mm så de blir skritta ett tag sedan lägga in lite trav sen bolla med Danne igen. Men blir nog inge hoppning fören tidigast i slutet på sommaren, det blir så mycket vikt på framben i hoppning så vill att hon är 100% bra först. så vi sattsar på dressyr och ha kul i skogen och bygga upp lite mer muskler =)

Detta är ju den allra sämsta årstiden för Callie att bli avställd då hon blir gallig av allt fint gräs, vilket i sin tur gör henne stel... så det bästa för henne är regelbunden träning hela sommaren med några strödagar som vila inte veckor... men hoppas de inte har blivit för illa än de handlar ju om drygt 1 vecka men drygt 1 månad sen skadan... sen kan ju vila vara bra  för läkning oxå så allt har ju olika fördelar.

nu film time!

HÖRS

Bojsans debut

2012-06-02 / 04:00:43
I onsdags red jag Bojsan för Frida, mycket markarbete då hon kasta massor med huvudet och ville inte riktigt ha framåt tänket men sedan plockade vi in lite hinder. Började med att rullar över ett enkelt räcke (travhoppade) och så höjde Frida succesivt, gick kanon! Hoppade sedan en planka som va upphöjd över en "vattenmatta" gick jätte bra Bojsan styrde lite åt sidan men jag kunde parera upp och hon hoppade direkt så tog ett par skutt över det och nöjde mig sedan då hon va så duktig! Tog ett par varv i galopp sedan så hon skulle få sträcka ut sig lite och va då lugn och fin =)
Avslutade med lite streching i stallet, gissa om hon blev fundersam hihi gofia!

I går (torsdag) åkte vi till fältis för första gången med Bojsan (jag, Linnéa och Elin följde med) det tog lite längre tid än vanligt med lastningen men det va mitt fel hade inte lasttränat på några veckor... fy skäms på mej, men blir ju så när man är sjuk och bor på jobbet mellan varven. Men nu så ska de blí ändring på det så lastningen funkar.
Träningen gick kanon jag är mer än nöjd =) Bojsan blev lite nervös först i ridhuset med speglar på väggarna och flera andra hästar men hon skötte sig över all förväntan.
Lite irriterande över hur de andra i gruppen tänker "JAG FÖRST, JAG SKITER I OM JAG ÄR I VÄGEN BARA DET FUNKAR FÖR MIG" så känns det som om dom tänker. men men jag försöker att inte bry mig utan bara ha kul och lära mig mer för det är ju därför jag är där och betalar 180 kr per tillfälle.

Vi började med att rida på en stor volt över några travbommar vilket gick kanon! Va lite svårt att justera tempot då de andra red lite olika men jag tyckte de va riktigt bra för att vara första gången för oss ihop på en lektion med flera hästar i ridhus. Sedan höjdes en bom upp så den blev en upphöjd travbom och sedan ett hinder med travbommar före, super kul övning!

Efter det fick vi rida på volt över ett lågt räcke med markbom före och efter vilket oxå funka bra sedan skulle vi hoppa studs med 3 hinder men eftersom jag aldrig har hoppat det så ville jag inte göra det då, ville att det skulle bli ett bra första intryck för Bojsan så då lades mitten bomen ner på marken. Man skulle då börja med travbommarna och räcket sedan styra mot "kombinationen/studs" och där efter räcket med markbom före och efter.
Första hindret gick kanon men sedan tvärnit.. mitt fel, lämnade över förmycket till en trött Bojsan, gjorde om och blev samma, försökte göra en volt innan för att få fram henne i ordentlig galopp för kändes som att jag inte riktig fick med rumpan men de andra i gruppen stod lite ivägen så kunde inte fullfölja min plan så även då sket det sig, sedan gjorde jag ett nytt försök och då kändes det som att hon skulle hoppa så va inte med på hennes stopp så åkte ut en bit på halsen och fick en smäl mot kindbenet men inge mer än så, hade bestämmt mig för att om ajg skulle åka av så skulle de vara ordentligt och inte för att hon stanna ;) sedan hoppade hon fint över men kändes trött så efter det bröt vi och joggade lite och skritta mycket.
Va svårlastad när vi skulle hem men gick efter en stund in och blev mycket gald över att komma hem=)
lite streching, massa morötter och sedan släppas ut på ett grönt och fint bete tillsammans med Callie och Donna blev dagens belöning och gissa om dom blev glada! Trotts en trött Bojsan innan så drog hon i väg i galopp för att sedan njuta av det färska gräset =)


Idag har jag träningsvärk... gjorde ont att bara lyfta ett vattenglas hihi men kul som bara den och är mycket nöjd!

Det jag ska jobba på är framåt framåt framåt men är ju ändå lite feg på den punkten då damen kan explodera (har provat förr samt sett Linnéa prova förr) men måste ju för att komma vidare. Samt att inte bli framåtlutad inför hindrena men jag gör det inte medvetet, tror jag omedvetet försöker hjälpa hästen att få frihet inför hoppet men men bara att försöka jobba bort.


Jag är iallafall super nöjd med träningen och verkligen imponerad över Bojsan att hon skötte sig så otroligt bra <3
Stort tack till bästa L som låter mig låna Bojsan <3<3<3<3


Dags att jobba vidare, 3 timmar kvar på detta skift woho snart sängen!


HÖRS