Grattis

2012-02-23 / 11:53:42
Grattis till mej själv hihi!

Fyller 25 år idag. shit när hände det?! Tyckte jag nyss fyllde 23 och bodde i lägenheten på söder... och det känns som att det va nyss jag köpte Callie vilket är över 4 år sedan (men på ett annats sett känns det som att de alltid har varit vi 2 <3 )
Tiden/Livet går fort! Gäller att ta vara på dagarana och njuta =)


Har fått massa fina gratulationer idag, känns nästan som jag skulle fylla hundra hihi  men det värmer med alla fina hälsningar =)

Det som värmer mest är att mina underbara vänner och familj kommer och umgås med mej samt att mina vänner får en härlig kväll med mej på lördag, FEST!
Det är synd att vissa inte kan men så är det alltid men vissa känns mer än andra..... (att dom inte kommer alltså) men att lägga tid på att bli besviken och sådan tänker jag inte göra. Är så himla glad att dom som kommer gör det för de är dom närmaste <3
Dom som kommer är Min underbara vänner, världens bästa syster  och kärleken i mitt liv! så jag vet att denna födelsedag och födelsedagsfest kommer bli kanon =)


nej nu ska jag fortsätta fixa lite, passa på när prinsessan sover lite för konstigt nog går allt 1000 ggr fortare utan hennes hjälp ;)

Sedan blir det tårta och kakor i mängder *mums*


Ha en trevlig dag!

samvete

2012-02-17 / 19:16:22
Igår va jag och Callie på vår första hoppträning.
Hon blev jätte nervös, skakade lite och bajsade massor.... samt hyttade lite mot andra hästar (vilket hon gör när andra kommer för nära in på henne revir som inte ingår i henne flock)
Hon gjorde några vägringar och hade först lite dålig framåt bjudning men de va för att hon va nervös och hade svårt att slappna av. Men vi hadslutade med att hoppa en bana på 6 hinder vara av en kombination ( alla andra fick hoppa en bana på 11 hinder vara av 3 kombinationer) men jag tyckte det va att pressa min tjej för hårt första gången så jag fråga om jag fick hoppa förre och det va helt ok, det ska ju vara kul och ge oss något inte stjälpa oss.

Men jag har så sjukt dåligt samvete för att jag inte har ridhus tränat henne nå innan =( va ju typ 3 år sen sist.... känns lite pissigt för jag har varit så noga med att allt annat ska funka perfekt innan men den bitan då körde jag bara på.... fy skäms på mig!
men jag tror inte att det va själva ridhuset i sig utan alla galopperande hästar åt olika håll och kanter.... får se om hon kanske vänjer sig med tiden.
Ska åka och träna i Gavellis ridhus tänkte jag och se om hon reagerar lika... får kanske ta en paus från lektionerna så hon inte blir så nervös..... vill inte förstöra nå när det har gått så bra med allt annat.
Men hon va lugn och fin när jag avsluta samt hoppade banan fint (höll mig till traven då hon känner sig tryggast i den) så jag är grymt nöjd av prestationen!

Men ska klura lite hur jag ska lösa detta med hennes nerver, men kanske ger sig med tiden det va ju trotts allt första gången..... Hon är ju inte van med så måmnga hästar runt sig som alla hoppar och springer samtidigt.

Hur som helst va hon grym trotts nervösitet och jag är super nöjd och lastningen gick KANON!


Åh vad jag älskar dej min vackra vän! <3

debut

2012-02-14 / 03:09:26
woho torsdagen närmar sig sakta men säkert och då ska jag och min 4 benta bästis göra debut på fältis i hoppspecialgruppen. SKOJ=)
Känns underbart att göra debuten tillsammans med henne <3

Lastträningen gick kanon med Callie, typ som om de va självklart. Hon ville mysa med mig i transporten och åt glatt av höt. =) Blev riktigt stolt över min kloka vän!
Bojsan gjorde oxå framsteg men vi upptäckte att hon va lite rädd över rampen och dom förklarade att det hade med djupseendet att göra (att hon inte kunde göra en bedömmning om hur långt ner det va till marken) och tyckte där av att det va super läskigt att gå ut u transporten och går man in  måste man ut vilket hon förstod. Men hon gick in 5 ggr så jag var super nöjd!
Ska fortsätta lastträna innan hon får följa med på¨träning.

nu fortsätta jobba..... LÄNGTAR EFTER SÄNGEN!

sov gott

snart zzzzzzzzzzz

2012-02-10 / 05:21:02
woho måste bara säga att snart ska jag SOVA för om 1 timme och 45 minuter slutar jag och då har jag HELG! Haft två kanon nätter där av kan jag skriva detta korta inlägg nu. (passa på så jag inte blir tok trött läs medvetslös för trött är jag)

Vid 13:30 blir det lastträning ska då få hjälp av K igen samt en till kvinna som jobbar med det, skoj skoj! Hoppas båda går in snabbt och smidigt! och fortsätter så sen med mej =)

Vill inte att det blir någon cirkus nu när dom är ny fixade i ryggarna (hade ut kiropraktor igår). Fick se och veta att min älskling hade lite ont i mank musklerna.... suck inge kul alls! Men han fråga om någon annan red och kanske la sadeln lite för lånt fram eller spänner den för löst så den åker fram... och jag har ju en ny tjej som hjälper mej så ska prata med henne och se hur hon gör så kanske vi kan lösa problemet snabbt och smidigt...
ska även kolla sadeln i fall den behöver stoppas om, är ju 3 år sendan inköptet.
Undra vad de kostar att kolla sadeln, och vad det kostar att stoppa om den om det behövs...


Tips på bra regntäcke (fodrat) eller 100g ute täcke? Letar efter nå som ska sitta bra och inte bara glida i sär på bogen/bringan och inte glida ner på manken.... Vill ha ett som sitter bra hela dagen trotts bus i hagen!

nej dags att jobba på lite så man får gå hem snart!

Ha en kanon fredag!

trött

2012-02-05 / 20:11:28
shit va jag är trött, måste bero på febern jag har haft för det känns som att jag har sovit hela helgen men skulle gärna kunna gå i ide och sova mycke mycke mer.

Får göra lite fruktdryck i våran råsaftscentrefug och ge mej själv en vitaminkick och hoppas att det hjälper =)

Jag letar ett nytt regntäcke åt Callie, ett fleecefodrat vill jag ha, det jag har sitter inte så bra de glider ocg trycker på manken och åker isär lite på bringan... men det är svårt eftersom det handlar om rätt mmycket pengar så vill jag gärna hitta någon som sitter bra. TIPS?
Hon är lite grov i modellen men inge överdrivet. Ej helhals vill jag ha.

Har sett några fina men är lite kluven då jag inte vill att det blir samma sak som med detta som inte ligger bra för jag vet inte riktigt varför de inte ligger bra men tror det är skärningen/skurningen eller vad man nu säger kring halsen som inte får vara för stor för då glider dom. eller vad är det jag ska titta på?
Tacksam för svar =)
Just nu är det kallt så då kör vi med vintertäcke och de ligger bättre =)

Jag hade ett kanon regntäcke i fintrack förr men som blev slitet i strimlor och sedan dess har jag inte hittat ett likvärdigt....


Nej nu lite film och sedan ett dyk ner i sängen för i morgon ska vi fira älsklingen som fyller år <3 och då vill jag vara lite piggare =)

Repgrimma

2012-02-04 / 15:13:11
Ett litet inlägg om repgrimma och dess effekt.

Repgrimmor, arbetsrep och ”vanliga” grimmor, för att både en vanlig grimma och en repgrimma kan ställa till med stora skador och problem om de inte används som tänkt. Det är viktigt att dom sitter på ett korrekt sätt när man använder dom till hästen. Återkommer till det längre fram i texten. En repgrimma och ett arbetsrep på tre till fem meter är bra att ha när du börjar med horsemanship-övningar. Ett kortare arbetsrep är i regel lättare att börja med, när man har kommit en bit på vägen vill man oftast ha ett längre arbetsrep.

En vanlig nylon- eller lädergrimma är platt och ganska bred vilket gör att det blir en ganska stor tryckyta mot hästens nosrygg och nacke. Ju större tryckyta desto starkare blir hästen, det minskar också risken för skador, vilket är meningen. En vanlig grimma använder man för att t.ex. binda upp hästen i, om hästen försöker slita sig går grimman lättare sönder och det är mindre risk för skador. Men om du har en häst som är besvärlig att leda gör den stora tryckytan att hästen blir stark, och kan bli svår att hantera. En repgrimma är smal och rund, med en liten tryckyta mot hästens nosrygg och nacke, den har dessutom knutar som ger punkttryck mot delar på hästens huvud, knutarna som hamnar strax under hästens kindben är dom som ger mest effekt, förutsatt att grimman sitter korrekt på hästens huvud.

En repgrimma är mycket behaglig för hästen att ha på sig om den sitter korrekt. Men man ska aldrig binda upp en häst eller lämna hästen i hagen eller boxen med repgrimman på, en repgrimma går aldrig sönder, hästen går sönder först! Repgrimman är ett ”arbetsredskap” som ska underlätta för dig och göra det enklare för hästen att förstå vad vi vill säga. Den är heller inte till för att bestraffa hästen. Om du binder upp hästen i repgrimman och den av någon anledning skulle kasta sig (alla hästar kan bli rädda) är det stor risk för nackskador, eller till och med att hästen bryter nacken. En häst som blir rädd och får panik blir blockerad, den gör allt för att komma loss, gör det då dessutom ont blir blockeringen större! Och du vill väl inte ha en skadad eller död häst på ditt samvete på grund av tanklöshet? Det finns människor som lagt ner många timmar och tankar på hur utrustningen bör se ut och användas, för att underlätta och öka säkerheten både för oss människor och våra hästar, ta vara på den kunskap och erfarenhet som finns, men tänk på att genvägar är senvägar. Det finns inga genvägar när det gäller hästar, låt det ta den tid det tar, så går det fortare. Arbeta med hästen, inte mot den!

För att repgrimman ska fylla sin funktion är det viktigt att den sitter korrekt på hästen.

Repgrimman får inte sitta för långt ner på hästens nosrygg, nedre delen av hästens nosrygg är mycket skör och kan lätt gå av om den utsätts för häftigt tryck. Det är dessutom mycket obehagligt för hästen att ha repgrimman  sittande där. Det är viktigt att även en ”vanlig” grimma sitter korrekt på hästens huvud. Skaderisken minskar med en grimma som sitter korrekt.

Grimman får inte sitta för långt ner på hästens nosrygg då det medför att hästen lätt kan fastna med grimman på en gren eller med hoven om den t.ex. kliar sig. Det här är tyvärr en alldeles för vanlig syn när man ser hästar i en hage.

Det är ofta man ser föl i hagar eller i stallet med grimmor på sig. Det är viktigt att grimman sitter tight utan att för den skull bli obehaglig. Innan fölet vant sig vid grimman försöker den göra allt möjligt och även omöjligt för att bli av med den. T. ex. att försöka klia av sig den med bakhoven, är grimman då för stor kan bakhoven lätt fastna.

Sammanfattning:
Använd repgrimma endast under träning när du håller i hästen BIND ALDRIG FAST DEN I REPGIMMRAN, ta hjälp av någon kunnig person för att få se hur den ska sitta och hur man fäster den.
Lämna inte hästen utan uppsikt med repgrimman på.
En repgrimma skär inte in i hästen då måste det vara ett fel på den och den ska användats på rättsätt.
Man ska ALDRIG köpa en billig varjant lägg lite pengar på den och köp från någon som KAN repgrimmor och dess funktioner så du inte skadar din vän.


Hoppas detta gav lite svar på lite frågor och funderingar.

horsemanship

2012-02-04 / 14:56:02
Tänkte beskriva lite mer om horsemanship, är det något som är otydligt eller som ni tycker är fel säg bara till så svarar jag så gott jag kan eller tar reda på det. Jag håller som sagt på och lär mig =) Just nu är det från marken sedan blir det mer från ryggen. Ska bli super skoj att jobba ut i från detta med Caliebra tror hon och jag kommer utvecklas massor tillsammans!

Här kommer lite mer info om själva tänkandet:  TREVLIG LÄSNING!

Begreppet används i flera olika sammanhang, tillexempel i samband med tävling där man talar om att det är god horsemanship att hantera sin häst väl och uppträder på ett sunt sätt. Det är god horsemanship att ha en välvårdad häst. Det är god horsemanship att ombesörja hästens behov, som till exempel: foder, miljö, stall/hagar, hovslagare, tandläkare, avmaskning.

 Hästar ljuger aldrig, de visar alltid precis vad de känner. Är hästen rädd, frustrerad eller kanske trygg och lugn, så visar den det för dig. Genom att vara tillsammans med hästen så lär du dig att tolka dess signaler. Du kan räkna med att hästen läser av dig, vill du att din häst ska vara lugn så gäller det att du också är det.

 Det finns egentligen inget rätt eller fel sätt att hantera häst på, så länge du inte skadar någon eller utsätter någon för uppenbar fara. Det finns däremot många olika sätt, både bra och mindre bra. Så länge det fungerar är de uppenbarligen bra, i alla fall för dig och din häst. Det gäller att hitta sitt eget sätt utifrån sina egna förutsättningar och behov. Tänk på att aldrig ta dig rätten att döma andra för hur de väljer att hantera sina hästar. Det finns en gyllene regel, behandla alltid andra så som du vill bli behandlad själv, det gäller både människor och hästar. För att bli respekterad måste du själv börja med att respektera andra.

 Det är i det närmaste omöjligt att hjälpa dem som inte vill ha hjälp. Du kan aldrig tvinga på någon annan dina egna åsikter. Det du kan göra är att föregå med gott exempel, om det du gör fungerar bra kommer fler vilja lära sig det du kan.

 Förkasta aldrig den kunskap du redan har, men det finns alltid mer att lära. All kunskap har ett värde och du har något att lära av alla oavsett deras nivå. Var öppen när du möter andra människor. Kanske håller du inte med, men det är lika viktigt att du lär dig att känna igen det som inte passar dig

  • Behåll lugnet! När hästar blir rädda eller oroliga utsöndrar de adrenalin. De är –  som så många andra djur –  väldigt känsliga för lukten av adrenalin. När vi blir arga eller irriterade sprutar det adrenalin ur oss också. Hästen kan inte skilja på om vi då är rädda, oroliga, stressade eller arga. Den vädrar enbart fara. Därför är ilska och irritation alltid kontraproduktivt i närheten av hästar. De blir oroliga och i våra ögon ännu mer besvärliga, vi blir ännu argare, de blir ännu mer oroliga och så vidare.

  • Undvik nej! Hästar förstår inte ett »Nej!» eller ett »Fy!». Tyvärr tycks det som om människan av naturen har mycket närmare till kritik än beröm. Positiv inlärning bygger på att du ignorerar när det blir fel och berömmer när det blir rätt. Alla individer lär sig fortare med positiv inlärning än inlärning som bygger på att man ger reprimander när det  blir fel. En häst som tränas enbart med positiv inlärning blir naturligtvis själv positivt inställd till träning. Genom beröm får hästen bekräftelse och uppmuntran. En sådan häst blir också jätteduktig på att alltid våga försöka och ta egna initiativ. Detta är jag själv dålig på, säger ofta nej när hon inte står still som jag bett om eller om hon mot förmodan skulle skrapa med hoven på stallgången. Men man måste väl ändå markera mot oönskat betende? Detta ska jag kolla upp mer =)

  • Inlärning genom Eftergift, eftergift, eftergift! Det är eftergifterna och berömmet som hästen lär sig av. Ju bättre vi blir på att ge eftergift i exakt rätt stund, desto snabbare kan vi lära våra hästar vad en signal betyder. Om vi glömmer att ge eftergift förstår inte hästen när den gör rätt, den blir förvirrad och provar något annat istället. Träna på dina eftergifter. De kan alltid bli ännu bättre.
  • Genom att ta hänsyn till hästens behov och förutsättningar och genom att lära dig hästens språk och hur den kommunicerar kan du bara bli en bättre och bättre »hästmänniska». Lär dig att uppskatta tanken på att du aldrig blir fullärd. Se möjligheterna i alla problem och hitta glädjen i att lösa dem tillsammans med hästen. Naturlig hästhantering är en grundläggande och heltäckande filosofi som – för att vara trovärdig – måste genomsyra all kontakt med djuren. Umgänget med hästar är alltid roligt, lärorikt och utvecklande.

    När du lärt dig tolka hästens signaler är du bättre förberedd i alla situationer. Hästar reagerar blixtsnabbt, men vet du hur den fungerar så är du beredd när något händer. Om hästen till exempel sparkar eller biter så har den sannolikt försökt att säga något tidigare med sitt kroppsspråk. Det gäller att försöka lära sig att se saker innan de händer. Kan du läsa hästens kroppsspråk kan du förutse händelser och undvika obehagliga situationer.

     Horsemanship handlar om att öka sin hästkunskap och sin förståelse för hästens beteende, men  också om att bli medveten om sitt eget beteende. Det handlar om att lära sig ödmjukhet och respekt inför andra individer. En häst som blir hanterad av en duktig hästmänniska blir både lugnare och tryggare. Bygger du upp ett språk mellan dig och hästen blir den också bättre förberedd och får ett sammanhang i det ni gör. Du kan aldrig lära en häst att den inte får bli rädd, du kan däremot lära din häst att hantera sin rädsla. Horsemanshipen gör att umgänget med hästen blir tryggare, roligare och framförallt säkrare.

    När du lärt dig tolka hästens signaler är du bättre förberedd i alla situationer. Hästar reagerar blixtsnabbt, men vet du hur den fungerar så är du beredd när något händer. Om hästen till exempel sparkar eller biter så har den sannolikt försökt att säga något tidigare med sitt kroppsspråk. Det gäller att försöka lära sig att se saker innan de händer. Kan du läsa hästens kroppsspråk kan du förutse händelser och undvika obehagliga situationer.

     Horsemanship handlar om att öka sin hästkunskap och sin förståelse för hästens beteende, men  också om att bli medveten om sitt eget beteende. Det handlar om att lära sig ödmjukhet och respekt inför andra individer. En häst som blir hanterad av en duktig hästmänniska blir både lugnare och tryggare. Bygger du upp ett språk mellan dig och hästen blir den också bättre förberedd och får ett sammanhang i det ni gör. Du kan aldrig lära en häst att den inte får bli rädd, du kan däremot lära din häst att hantera sin rädsla. Horsemanshipen gör att umgänget med hästen blir tryggare, roligare och framförallt säkrare.

     När du lärt dig tolka hästens signaler är du bättre förberedd i alla situationer. Hästar reagerar blixtsnabbt, men vet du hur den fungerar så är du beredd när något händer. Om hästen till exempel sparkar eller biter så har den sannolikt försökt att säga något tidigare med sitt kroppsspråk. Det gäller att försöka lära sig att se saker innan de händer. Kan du läsa hästens kroppsspråk kan du förutse händelser och undvika obehagliga situationer.

     Horsemanship handlar om att öka sin hästkunskap och sin förståelse för hästens beteende, men  också om att bli medveten om sitt eget beteende. Det handlar om att lära sig ödmjukhet och respekt inför andra individer. En häst som blir hanterad av en duktig hästmänniska blir både lugnare och tryggare. Bygger du upp ett språk mellan dig och hästen blir den också bättre förberedd och får ett sammanhang i det ni gör. Du kan aldrig lära en häst att den inte får bli rädd, du kan däremot lära din häst att hantera sin rädsla. Horsemanshipen gör att umgänget med hästen blir tryggare, roligare och framförallt säkrare.

     Det kommer mer senare, måste ta en paus nu =) snart kommer Tony och Elina hem från kalas och jag vill inte plocka i ordning lite. Fick stanna hemma då jag fortfarande är sjuk =(

    Har ni några egna tips i hantering av häst från marken eller i ridning? Alla tips är välkommna =)

    Ha en mysig dag!


    En av mina favorit bilder på oss <3 sommaren 2010 innan Elina kommer till världen.

    Vinn Amigo transportskydd

    2012-02-04 / 13:26:43




    stockholmsjenna.se är en super trevlig blogg att läsa och just nu har dom en bloggtävling där man kan vinna Amigo transportskydd.

    Tävlingen sker i sammarbete med Strömsbergsgård.


    Tävla om ett 4-pack AMIGO transportskydd i valfri storlek från Strömsbergsgård. Amigo Transportskydd är ett par höga stabila transportskydd från Horseware. Transportskydden är i slitstarks yttermaterial, innertyg i fleece och 3 st breda kardborreknäppningar.

    Du kan vinna dessa transportskydd i fyrpack, i valfri storlek och i färgen Java/Brick.


    Gå in direkt på denna sida så kommer man direkt till tävlingsinlägget 
    http://stockholmsjenna.se/?p=5419#comment-20304




    Fick göra min egen version in inlägget då det man skulle kopierat och publisera inte funka (min dator ville helt enkelt inte sammarbeta) men skam den som ger sig =) nu är det bara att hålla tummarna för att jag och min älskade Calibera får dessa super snygga skydd =) då vi inte har egna =(

    Lastträning

    2012-02-03 / 12:47:14
    Tränade Bojsan på banan i onsdags. ca 1 timme plus framskrittning på vägen.
    Typ 40 min trav sedan lite galopp och skritt.
    Va studsig, slog med frambenen, bockade lite och det hela gjorde det inte bättre när Donna och Callie stod och lekte rode vid staketet.... suck men men skam den som ger sig ;)
    Det blev massa volter, pytte små och lite större och på vanliga stora volten. Efter ett tag jobba Bojsan på fint i traven och i skritten!
    Sedan tänkte jag att jag skulle ta lite galopp oxå.... Då börjar hon studsa igen och slå med frambenen, då va det tänka framåt eller bryta av så det inte blir rodeo. så det blev framåt fick driva rätt ordentligt för att hon inte skulle bli "gunghäst" och fastna på stället men efter några varv på stora volten lossnade det och hon slappna av och rullade på fint så hon fick galoppera på lite och sedan bröt jag när hon va som finast så vi båda va nöjda.

    Trevlig häst att jobba med!



    Bojsan med sin ägare Linnéa, fina tjejer! <3
    saknar denna tid!!!!!!!!!!!


    På kvällen blev det lastträning, har tagit hjälp av K som är duktig på att lastträna och som använder sig utan av horsemanship (eller hur det stavas) vilket i kort innebär ingen pisk, ingen stress, inget tvång hästen ska vilja gå in själv.
    Ganska snabbt såg vi att Bojsan inte ville gå in så vi bestämmde att det skulle räcka med att gå upp på rampen med alla 4 hovar. Vilket hon gjorde och på slutet följde hon med mig utan att jag behövde be henne hon bara gick brevid som ingen ting =) och där bröt vi så det skulle vara bra minnen och upplevas kul så hon vill göra om det.
    Ska få hjälp av K nästa vecka igen samt av den som lärde upp K som kan komma med mer tips.
    Ska även börja lastträna min tror hon kommer fixa det rätt snabbt.
    Vi tränar på att hästarna ska gå in själva så man inte behöver vara låst till lasthjälp varje gång man vill i väg.
    Och jag lärde mig massor i onsdags! Vi höll på i lite mer än 2 timmar, brrr va kallt de va men lärorikt!

    Det tråkiga med att lastträna på vintern är att det är mörkt om kvällarna samt BRODDARNA, min ramp är ny samt mattan (filtmatta) men blev fullt med hål i den efter detta lastträningspass då hon skrapa med benet och gick upp och ner en miljard ggr. men men sånt är livet och är ju lätt att byta om man vill men inte fören vinterna är över och båda går in utan problem.


    det jag ska skaffa mig nu är en repgrimma, blev grymt imponerad av dess effekt i stället för träns! samt ett extra lång grimskaft så jag ska besöka en riktig westenbutik för det är inge hööks varjanter av den grimman som gäller utan det måste vara RIKTIG westen för att den ska ha rätt effekt!
    Ska träna lite mer horsemanship med min Callie för K sedan tänkte jag, gillade tankesättet! Det gäller träning och själva hanteringen och man kommer närmare varandra =)
    Återkommer med mer info sen nu måste jag stänga mina blå en stund innan ögonen pluppar ur skallen ;)

    sjuk =(

    2012-02-03 / 12:14:06
    jaha då är man sjuk... suck va tråkigt!
    Jag gjorde ett tappert försök att gå till jobbet i gårkväll men när klockan blev runt 01 på natten va jag svimmfärdig, benen kändes som koktspagetti och ville inte riktigt som jag. Så mina underara kollegor täckte för kmig så jag fick gå hem och lägga mej. Och hur stor va chngserna att vi va 3 ssk på en natt? händer aldrig så det va nog meningen att jag skulle få gå hem. TUSEN TACK UNDERBARA NI <3


    idag blir soffläge hela dagen, har nyss tagit mig ur sängen men blev en u-sväng direkt till soffan när jag kom ner. hua va slut jag är i kropp och själ!

    Elina är på dagis just nu, jag längtar efter mitt vackra yrväder men jag behöver vila så de va rätt skönt att få vara hemma helt själv, när hände de sist?!
    Ikväll ska hon sova hos sin farmor och farfar och bli bortskämd som en liten prinsessa vilket hon förtjänar då hon är våran prinsesssa <3
    Men det blir så TOMT när hon inte är hemma =( men då kan jag vila/sova och bli frisk snart igen!

    det dryga är att jag förlorar pengar igen.... har inte haft en hel lön sen jag började jobba igen då Elina har varit mycket sjuk och när hon väl är frisk så dimper jag. Men tror jag kör på lite hårt i bland och nu behöver kroppen vila. Jag vill så mycket men kraft och tid hänger inte riktigt med.



    Jag är glad att jag har lite hjälp med Calibera så hon går på helfart trotts att jag är sjuk, tack bästa S!


    Älskade bästa vän <3